Δελτίο Τύπου 

Εκθεση φωτογραφίας | Ιn the Zone

Η γκαλερί www.artzone42.gr παρουσιάζει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. την ατομική έκθεση του φωτογράφου Φάνη Λογοθέτη με τίτλο ‘’Ιn the Zone’’.

Η έκθεση αποτελείται από 15 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ένα video art, τα οποία έχουν επιλεχθεί από ένα ευρύτερο σύνολο δουλειάς, με την οποία ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια χρησιμοποιώντας ψηφιακές αλλά και αναλογικές μηχανές διαφόρων ειδών κάνοντας πειραματισμούς με διπλοεκθέσεις, υφές και φόρμες.

Κύριο θέμα του Φάνη Λογοθέτη αποτελεί πάντα το αστικό περιβάλλον σε όλες του τις εκφάνσεις και κατ'επέκταση ο άνθρωπος που ενυπάρχει σε αυτό.

Εδώ, στην έκθεση 'Ιn the Zone', η θεματολογία του είναι τα 'απομεινάρια' μιας πόλης,μια industrial ζώνη εγκαταλελειμμένη με έντονα σημάδια φθοράς, που στέκεται κουρασμένη σα φάντασμα, χωρίς την έκδηλη ανθρώπινη παρουσία, σημάδι ότι εδώ κάποτε μπορεί να υπήρχε δραστηριότητα, που στο παρόν φαντάζει μη οικεία και εξωπραγματική.

O διακεκριμένος φωτογράφος Άλεξ Παπαϊωάννου αναφέρει για το έργο του Φάνη Λογοθέτη: ‘’Τοπία, παλιά σπίτια, εργοστάσια, ξενοδοχεία εγκαταλελειμμένα, μισοκατεστραμμένα από το ανελέητο πέρασμα του χρόνου και από την απουσία ζωής, αγάπης και φροντίδας ίσως... Βρίσκεσαι εκεί, ακάλεστος, μα δε φεύγεις, μένεις εκεί που γεννιούνται συναισθήματα, εικόνες και ήχοι μέσα στην απέραντη σιωπή.’’

Πρόκειται για μια ακατοίκητη ζώνη που αγγίζει το απόκοσμα πνευματικό και που ο άνθρωπος καλείται να διανύσει, ανακαλώντας μνήμες, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τη μη-αναστρέψιμη κατάληξη του αστικού ιστού.

Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 8.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: Τρ. - Πεμ. - Παρ. 15.00 - 21.00 Τετ. & Σαβ. 11.00 - 15.00

Art Zone 42
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, 11635 Αθήνα
210 7259549
www.artzone42.gr

Εκθεση φωτογραφίας - Φάνης Λογοθέτης